Natuurlijk gezond, natuurlijk genezen

Ervaringen

Netty

Ik stuur je deze mail, om je te zeggen, dat hier een heel dankbaar mens zit. Ten eerste heb ik geen zenuwpijnen meer, waar mijn huisarts mij niet kon helpen, was jij daar en gaf mij een middel en na TWEE capsules te hebben ingenomen, merkte ik plotsklaps, dat de pijnen verdwenen waren. Als een wonder, heerlijk een rondje met de hond en zonder pijn pauze!! Om alles weer normaal, zoals voorheen, te kunnen doen: de tuin lekker wieden, zonder spierpijn en ik heb een grote tuin, heerlijk!!! Totaal geen belemmeringen. Fantastisch. En mijn stoelgang, die al jaren op gang gehouden wordt met zakjes poeder, jij beloofde me om mij eraf te helpen, ik was sceptisch, maar… het is gelukt!!!! Daarom ben ik ook dit traject ingegaan, hoe moeilijk ik het ook vind met al die flesjes en capsules om mijn gezondheid zo goed mogelijk te herstellen, omdat ik in je ben gaan geloven. Jouw aandacht, goed luisteren, je verdiepen in het hoe en wat van jouw cliënt, dat maakt dat ik erop vertrouw, dat jij gewoon gelijk krijgt in alles wat je me belooft. Mijn schildklier, die door dat alles dus ook niet meer werkte en mijn gluten en lactose intolerantie, mijn allergieën, jij zoekt de beste oplossing!! Jouw beste reclame is: een super tevreden klant. Alvast mijn dank tot zover. Ik vertrouw erop dat jij degene bent, die mijn gezondheid kan herstellen.

Gavin

Edith, Ik wil je enorm bedanken voor jouw tips en advies. Begin dit jaar ben ik begonnen bij Vievitaal met een zeer onrustige huid, ik had veel last van ontstekinkjes ter hoogte van mijn broekriem. In de consulten die ik heb bezocht bij Vievitaal heb ik verschillende opbouwende suppletie schema's meegekregen en ook een heleboel tips en advies over verzorging, reinigende kruiden en theeën. Ook is er serieus ingegaan op mijn voeding. Nu zijn we nog maar een half jaar verder en het resultaat is verbluffend. Wat eigenlijk mijn enige rede van mijn bezoek was, mijn onrustige huid is helemaal onder controle. Maar hiernaast heb ik door de combinatie van suppletie, voeding en verzorging die ik naar advies van Edith heb opgevolgd veel andere positieve effecten ondervonden. Mijn nachtrust is veel stabieler, ik heb veel meer energie. Ik ben flink afgevallen, terwijl dit niet eens mijn doelstelling was en voel mij vitaler en stressbestendiger. Ik zou iedereen een bezoek aan Vievitaal aanraden, met grote en kleine klachten.

Mariëlle (25 jaar)

Voordat ik bij Edith kwam was ik al 3 jaar bekend met PCOS. Ik had geen cyclus en had last van stemmingswisselingen. De gynaecoloog in het ziekenhuis gaf aan dat de kans heel klein is om natuurlijk zwanger te raken. Toen ben ik gestart met het innemen van hormonen om een cyclus op te wekken. Na een fertiliteitstraject van 2 jaar was ik zwanger van mijn zoontje. Onwijs dankbaar en dol gelukkig. Maar na het fertiliteitstraject en de zwangerschap was mij lichaam uitgeput. Na de geboorte van mijn zoontje had ik na 9 maanden nog geen cyclus, ik kon moeilijk in slaap komen en merkte weer last te hebben van stemmingswisselingen. Toen zag ik de site van Edith voorbij komen op het internet en ik ben zo blij dat ik contact heb opgenomen met Edith. Edith wist precies wat ik moest aanpassen op het gebied van voeding en levensstijl. En gaf mij passende supplementen. Na deze aanpassing te hebben gemaakt had ik al gelijk na één maand een cyclus. En nu heb ik al een aantal maanden een cyclus. Edith heeft mij geleerd om mijn lichaam rust en ruimte voor herstel te geven en stress te vermijden. Hierdoor kreeg ik steeds meer energie en had ik minder last van stemmingswisselingen. Een groeiende wens voor een broertje of zusje voor onze zoon kwam in zicht. De hoop dat we op een natuurlijke manier zwanger kunnen raken,  wordt realiteit! Na een maand waren we blij verrast dat we zwanger zijn. Ik ben onwijs dankbaar en zo blij dat ik naar Edith ben gegaan. Edith bedankt voor je deskundige en liefdevolle begeleiding!

Amber

Ik had al vier jaar last van buikpijn. Via het reguliere circuit kom men niet vinden wat hiervoor de oorzaak was. Via mijn moeder kwam ik bij Edith terecht en zijn wij een jaar aan de slag gegaan. Via allerlei onderzoeken kwamen we erachter dat ik op een aantal voedingsstoffen reageerde en kwam het feit aan het licht dat een darmherstelplan nodig was.  Ik heb een dieet gevolgd en ook slikte ik supplementen om ervoor te zorgen dat mijn darmen gezonder werden. Na een jaar kan ik zeggen dat het echt geholpen heeft! Waar ik eerst elke dag buikpijn had en leuke dingen daarvoor moest laten, heb ik het nu nog maar af en toe en zit ik een stuk lekkerder in mijn vel. Een jaar was lang en niet altijd makkelijk, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb!

Ellen

Edith, wat fijn dat ik kennis heb mogen maken met de visie van de Hormoonfactor in combinatie met allerlei orthomoleculaire kennis die je hebt op het gebied van effecten van bepaalde voedingsstoffen. Ik heb gemerkt dat mijn hormoonhuishouding niet op de juiste manier in balans was en mijn grootste en vervelendste klacht was aanwezig tijdens de menstruatieperiode: migraine. Nadat ik alle adviezen had toegepast merkte ik al veel minder hoofdpijn bij de volgende menstruatie en de menstruatie daarna was het zelf helemaal weg! Ik zal je tips blijven volgen omdat ik zowel fysiek als mentaal merk wat het voor positieve gevolgen heeft. Dank voor het delen van deze kennis!

Rob (65 jaar)

Hoewel ik een fervent -verplichte - slikker ben van ontstollingsmiddelen, realiseer ik mij ook de negatieve bijwerkingen hiervan. Het liefst zou ik minder gebruiken, maar voedingsuplementen lenen zich daar niet geheel zonder risico voor. Edith heeft dit meerdere malen expliciet gezegd. Die eerlijkheid siert haar. De voorgestelde supplementen heb ik afgestemd met de stollingsarts: geen probleem. Uit haar onderzoeken kwamen enkele kleine deficiënties naar voren, die ik met behulp van supplementen heb kunnen opheffen. Belangrijk is dat je samen de zaken goed bespreekt. Edith kan goed uitleggen waarvoor wat wel en niet helpt. Mocht ze twijfels hebben, dan zoekt ze het op en uit.  Dat doe je alleen als je echt betrokken bent: en dat is zij!! Enorm bedankt voor je ondersteuning en goede en praktische adviezen.

C.M. (vrouw, 40 jaar)

Omdat ik in toenemende mate vermoeid was, hoofdpijn en regelmatig migraine had en last van nog een aantal andere vage klachten heb ik een aantal consulten gehad bij Edith. Mijn vraag was vooral of en hoe ik mijn klachten met het aanpassen van mijn voedingspatroon zou kunnen beïnvloeden. In deze periode heb ik mijn voedingspatroon op advies van Edith stapje voor stapje maar wel heel grondig aangepast en ik heb supplementen gehad om mijn lichaam te reinigen en te herstellen. Het effect hiervan is nu dagelijks merkbaar. Ik voel me nu energieker, helderder in mijn hoofd en ik heb vrijwel geen migraine meer! Ik heb enorm veel geleerd van Edith over een gezonde voeding en hoe ik mijn gezondheid hier positief mee kan beïnvloeden. Zij heeft in dit proces heel goed meegedacht, veel voor mij uitgezocht en ook vragen tussentijds werden altijd serieus genomen en heel vlot beantwoord. Dank daarvoor!

K. (vrouw, 22 jaar)

Door mijn studie tot verpleegkundige had ik wel eens gehoord van PCOS. Toen ik hierover in een tijdschrift las, herkende mijzelf volledig in deze klachten zoals: acné & een zeer onregelmatige menstruatie. De huisarts verwees me door naar de gynaecoloog waar ik een echo kreeg. Hier bleek direct dat ik inderdaad PCOS heb. Ik herinner me nog dat de wereld echt even stil voor me stond. Want ik wist dat veel vrouwen met PCOS moeite hebben met het krijgen van kinderen. Daar ging mijn grote kinderwens! De gynaecoloog toonde ook niet echt begrip toen ik in huilen uitbarstte. Ze gaf aan dat ik me daar nu nog geen zorgen over moet maken, en tegen de tijd dat kinderen krijgen niet "wil" maar terug moet komen voor hormoonbehandelingen.

Ik voelde me machteloos en ben toen op internet gaan kijken wat er verder mogelijk is. Via de hormoonfactortrainer kwam ik bij Edith haar website terecht. Ik vond het eerlijk gezegd allemaal wat "zweverig" klinken. Dat voeding en vermindering van stress zoveel invloed op je lichaam heeft moest ik eerst nog maar eens zien. Maar ik wilde er zelf alles aan doen dat mijn lichaam weer normaal ging functioneren en er gewoon weer maandelijks een menstruatie plaatsvond! Bij de eerste afspraak viel het me meteen op dat Edith echt naar je verhaal luistert. Ze hield rekening met mijn situatie: dat ik nog jong ben en ook echt wel eens een avondje op stap ga met vriendinnen. En dat ik dan dus ook wel wat drankjes drink. Mooi om te merken dat Edith hierin ook benoemt dat genieten er ook bij hoort! Want dat voorkomt weer stress, wat bij mij ook grote invloed had op mijn hormonen. Het deed me heel goed dat ik bij de afspraken echt mijn ei kwijt kon bij Edith, ze luisterde dan fijn en toonde begrip. Ook als ik mij wel eens zorgen maakte over het feit hoe het moet met mijn kinderwens. Edith heeft me begeleid in het aanpassen van mijn voeding & het verminderen van stress. Ze heeft me haalbare tips gegeven en houdt op gebied van supplementen ook rekening met het feit dat ik nog student ben en financieel gezien niet ieder duur goedje kan inzetten.

Naast de afspraken vind ik het ook heel fijn dat Edith via de mail ook snel antwoord geeft op mijn vragen.

Heb je gezondheidsklachten waar je denkt niks mee te kunnen? Dan zou ik je zeker aanraden om Edith om hulp te vragen! Want er is zoveel meer dan hormonbehandelingen, die je hormoonsysteem júist uit balans halen. Zelfs als je net als ik vrij nuchter bent, want ik kan je zeggen dat voedingen stress écht heel veel invloed hebben op je hele lichaam en op hoe je je voelt!

Edith, hartstikke bedankt voor je fijne begeleiding. Ik ben je enorm dankbaar! Mede dankzij jou heb ik nu weer maandelijks een menstruatie en zijn mijn klachten een stuk verminderd.

Jonge vrouw

Edith is een persoon die je graag wil helpen om te kijken wat de oorzaak van je klachten zijn en wat zou kunnen helpen om de klachten te verminderen. Ik had last van darmklachten. Daarnaast was ik veel moe. Edith heeft aangeraden om een darmonderzoek te doen en bloed te prikken om de oorzaak van mijn klachten te achterhalen. Aan de hand van de uitslagen heeft Edith een behandelplan geschreven die we stap voor stap hebben doorlopen. Het nemen van supplementen en het aanpassen van een voedingspatroon heeft bijgedragen aan het herstel. Ik voel me hierdoor beter! Edith dacht altijd mee hoe we de kosten zo laag mogelijk konden houden. Edith heeft mij geleerd om waterkefir te maken. Dat is echt een aanrader. Het smaakt heerlijk en is een goede probiotica. Bij Edith kan je altijd terecht met al je vragen. Ze is bereid om in allerlei dingen mee te denken en heeft een luisterend oor en een empathische houding. Dat is iets wat ik erg gewaardeerd heb. Haar eerste vraag is altijd: ‘Hoe gaat het met je?’ Wanneer er dingen spelen, is er altijd een mogelijkheid om bij Edith aan te kloppen. Dat voelt goed!

Corien (50 jaar)

Edith heeft mij prima geholpen. Doormiddel van een onderzoek en Edith haar adviezen ben ik fitter dan ik ooit geweest ben. Uit onderzoek kwam naar voren dat ik een chronisch ontstoken en lekkende darm had. Tevens bleek dat ik een aantal voedselintoleranties had. Gedurende het behandeltraject merkte ik al snel dat het steeds beter met mij ging. Ik kan veel meer dan voorheen, mijn buikklachten zijn volledig verdwenen. Tevens raakte ik ook andere pijnklachten kwijt, ik had tijdens het wandelen veel stijfheid in mijn kuiten deze klachten zijn nagenoeg verdwenen. Een zeer hardnekkige blaasontsteking is ook verholpen. Al met al ben ik erg blij dat ik deze stap heb gezet. Sterker nog ik heb Edith ook geadviseerd aan mijn man. Hij volgt nu ook een behandel traject bij Edith.

Natasha (31 jaar)

De zomer 2020, ik ben me al enige tijd aan het verdiepen in voeding en suppletie als ik bij Edith terecht kom, maar toch had ik het gevoel dat er nog winst te behalen was. Ik ervoer een energie lek en wat andere kleine klachtjes. Het bleek inderdaad dat ik al goed aan de weg aan het timmeren was, en met haar feedback en tips heb ik mijn leefstijl nog een extra boost kunnen geven. Edith heeft me de volgende inzichten gegeven waar ik erg blij mee ben:

  • Wat de huisarts enkele jaren geleden geen naam heeft willen geven, is toch een burn-out geweest. De suppletie die ik hiervoor kreeg heeft dat wel kunnen bevestigen. Ik voelde mijn energie huishouden verbeteren!
  • Mijn B12-waarde was bij de huisarts aan de lage kant, daar hoefde volgens hen niks mee te gebeuren. Toch blij dat Edith mij het inzicht heeft gegeven dat optimale waarden wat anders zijn dan waarden die voor huisartsen binnen de normale range vallen. Ik ga voor optimale gezondheid.
  • Waardoor het precies komt weet ik niet, maar enkele kleine klachten zijn verminderd, zo hoef ik bijvoorbeeld 's nachts niet meer naar de wc, terwijl dit eerder wel altijd zo was.

Conclusie: Ik ben blij dat ik dit traject heb gedaan. Bedankt Edith.

Alida (37 jaar)

Al meerdere jaren had ik problemen met mijn stoelgang. Enkele malen bij de huisarts geweest. Daar kreeg ik tijdelijke oplossingen. Bij Edith gingen we pas echt verder. Het probleem lag mede aan mijn schildklier. Ik kreeg supplementen voor mijn traag werkende schildklier en daarbij allerlei, soms simpele, tips en adviezen. We zijn nu ruim een half jaar verder. Stoelgang problemen zijn opgelost, of te herleiden 😉 Ik ben nu met de laatste stap bezig om de schildklier weer zo actief te krijgen zodat ik de medicatie (van de huisarts) langzaamaan kan minderen. Ben super blij dat ik naar Edith ben gegaan!